Vlaamse karbonades met bier & zilveruitjes

Ik ben gek op karbonaadjes! Vroeger als kind al en nu een aantal jaren geleden weer ontdekt. Vandaag was ik op zoek naar een recept met karbonade omdat ik op zaterdag graag dingen uitprobeer. Ik heb er een gevonden op http://rubriek.nl/koken/karbonades.php

{Omdat ik deze blog ook als naslagwerk gebruik sla ik hem op onder de tag recepten.)

Vlaamse karbonades met bier & zilveruitjes

4 schouderkarbonades
1 flesje bier
1 teen knoflook, geperst
takjes tijm of rozemarijn
1 laurierblad
peper en zout
1 el suiker
6 el zilveruitjes (pot)
50 g boter of (vloeibare) margarine
eventueel: mosterd
Meng in een grote schaal de knoflook, kruiden en suiker met het bier. Marineer hierin de karbonades minimaal 15 minuten (een paar uur kan ook). Haal de karbonades uit de marinade en ze met keukenpapier droog. Bewaar de marinade. Smelt boter of margarine in een koekenpan op een laag vuur. Zet het vuur hoog als het vet bijna is gesmolten. Leg de karbonades in de pan en bak ze op een hoog vuur in 3 minuten aan beide kanten lichtbruin. Zet het vuur laag en braad de karbonades in ca. 18 minuten bruin en net gaar. Keer het vlees geregeld. Haal de karbonades uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie. Zet het vuur hoog en kook de marinade in tot jus, voeg eventueel mosterd toe naar smaak. Laat de zilveruitjes uitlekken en bak ze een paar minuten mee. Leg het vlees terug in de jus en serveer met gekookte aardappelen en boontjes of een of andere soort kool.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *